lauantai 1. lokakuuta 2011

Leikitään ulkomaanmatkaa

Poikani on keksinyt mukavan leikin. Joskus lauantaisin käydessämme kaupungilla hän haluaa, että kuvittelemme olevamme jossain matkalla. Ulkomailla. Niinpä siis katselemme maisemia kuin näkisimme ne ensimmäistä kertaa ja etsimme kivoja kahviloita ja putiikkeja, joissa piipahdamme. On ollut todella silmiä avaavaa kulkea kotikaupungissa ihmetellen ja tutkien. Olemme löytäneet paljon leppoisia istahtamispaikkoja, syöneet monta herkullista piirasta ja kurkistelleet sivukatujen rauhallisiin porttikongeihin.

Tänään oli vuorossa Porvoo. Minulla oli siellä työasioita ja vaikka olemme käyneet siellä usein, houkuttelin perheeni ulkomaanmatkan varjolla mukaan. Muistutin, että harva se noin vain ex temporé pääsee matkalle ja illaksi kotiin. Perhe tarttui onkeeni ja vietimme aurinkoisen syyspäivän kierrellen Porvoon kauniissa miljöössä. Kävimme heittelemässä kiviä rannassa, syömässä ravintolassa ja hiplailimme tavaroita vanhan kaupungin pikku liikkeissä.



Kotiin saavuttuamme olimme piristyneet kuin olisimme olleet viikonloppulomalla jossain päin Eurooppaa. Halpaa, jännittävää, ekologista!

1 kommentti: