lauantai 8. lokakuuta 2011

Nikka-Roy

Pari vuotta sitten poikani tarrautui jalkaani kirpputorilla, eikä suostunut lähtemään ennen kuin ostin hänelle lasten ompelukoneen. Hän hurruutti sillä onnellisena muutamia kännykkäsuojuksia ja pussukoita, joihin melkein mahtui sormi sisään, mutta sitten totesin, että pitäähän pojan oppia käyttämään oikeita laitteita. Miksi opettaa jotakin "muka", kun oikeastikin oppii samalla vaivalla.

Lasten kanssa on ihanaa tehdä käsitöitä ja leipomuksia. He innostuvat niin aidosti, ja nauttivat käsiensä tuotoksista. Itse tietysti kannustan ja kehun, vaikka oma ompelukaappini onkin täynnä keskeneräisiä ja omasta mielestäni epäonnistuneita kyhäelmiä, joihin ei koskaan tullut oltua tyytyväinen. Taas saa oppia lapsiltaan. Pidä itsestäsi. Arvosta mitä teet.

Mieheni opettaa pojalle puutöitä. Heillä on ollut hauskaa sekä mummilan remonttia tehdessä että pienissä nikkarointihommissa muualla. Joskus töiden lomassa on syntynyt myös viehättäviä ideoita kuten tämä: lapsi piirsi puupalikkaan auton kuvan, jonka mieheni sahasi irti. Poika sai kiinnittää renkaat ja ajovalot. Ai että miten sulavasti tämä auto kulkee.

Punaista pintaan ja kilparadalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti