tiistai 25. lokakuuta 2011

Voiko portaisiin rakastua? Voi.

Ainakin meidän kotimme sisustus on muotoutunut aika summanmutikassa. Jos nyt menettäisin koko omaisuuteni ja aloittaisin sisustamisen alusta, kuvittelen mielessäni hankkivani vain muutaman, minimalistista muotoilua vaalivan tarpeellisen esineen. Kuitenkaan näin ei käytännössä kävisi, koska kotona asuu myös muita kuin minä, ja antaisin kuitenkin elämän astua kotiini.

Meillä on itse ostettuja huonekaluja aika vähän. Suurin osa on saatu perinnöksi, löydetty roskalavoilta tai napattu autiotaloista, itkunsekaisin tuntein vastaanotettu vanhemmilta lapsuuden kodista pois muuttaessa tai tarttunut mukaan matkan varrella entisiltä tyttö- ja poikaystäviltä. Osa jutuista on itse väkerretty. Näin asunnosta on tullut itselle kotoisa ja muistorikas. 

Silti. Välillä on hauska leikitellä ajatuksella, että mitä jos aloittaisikin sisustuksen alusta asti uudestaan. Tämä ajatus lähti oikeastaan siitä kun mieheni haluaisi säilyttää kaiken. Hän ihmettelee, aionko luopua kaikesta, jopa edellisen asunnon vessan lampusta, ja katsoo vieressä hyperventiloiden kun pakkaan tavaroita lähtemään naapureille, äidille, taloyhtiön kierrätyshyllylle..

Joka tapauksessa, suurin osa kamppeista muuttaa siis mukanamme. Olen kuitenkin todella viehättynyt erääseen Ross Lovegroveen, jonka suunnitelmat saavat minut suunniltani. Jos hän suunnittelisi kotini sisustuksen, eläisin siellä utopiassa onnellisena elämäni loppuun asti. 

Tänään unelmoin jälleen Rossista. Hän luo silmää hiveleviä, yksinkertaisia muotoja, mutta saa ne näyttämään maksimaalisen upeilta. Hänellä on hauska lempinimi "Captain Organic", ja hänen filosofiansa on kuin musiikkia korville. Luonnosta lähtöisin olevaa , silti modernia ja "funkya" suunnittelua. Jes!

Tässä hieman hänen tekosiaan:

Dna - kierreportaat, jotka ottaisin kiljuen. 

Täällä hän puhuu suunnittelufilosofiastaan. Kannattaa tutustua!

Supernatural- tuoli Morosolle.



Hu- kello Issey Miyakelle

Kylpyhuonekalusteita, kuten suihku Vitralle. Kuva täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti