sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Syysvahveroita

Siitä hetkestä lähtien kun allekirjoitimme talomme kauppakirjat olen ollut ihan höppänä. Suunnittelen olohuoneen tapetteja, rakennan mielessäni uutta terassia, maalaan taivaanrantaa eli keittiön lattiaa. Ajatukset ovat mustekalan lonkeroita päässäni enkä saa niistä otetta. Maalikartat kuin amebat lilluvat pääni sisällä ja vievät tilaa kaikelta muulta. Kuten vaikka siltä että minne olinkaan juuri menossa tällä bussilla.

No, mieheni ei selviydy tilanteesta yhtään puhtaammin paperein. Hän ajelee kaupungilla harhaan ja puhuu vain tulevasta ruohonleikkuristaan. 

Samalla kun mieli myllertää tulevassa, tulee haikea olo vanhan jättämisestä. Kun uusi vaihe elämässä lähestyy, väistämättä takertuu vielä niihin jäljellä oleviin hyviin asioihin nykyisyydessä. Olen viipyillyt parvekkeellani nauttien syksyisistä illoista, keinunut mahaamyllertävän kovaa leikkipihallamme ja kävellyt lähikatuja miettien, että miltähän tutut kulmat näyttävät kun seuraavan kerran tulen täällä käymään. Toisenlaiselta, luulisin. Vieraalta.

Naapurin ystävätär jo murehti ja pelkäsi, ettemme koskaan enää näe toisiamme. Vein hänet siis sieneen ja kerroin, että tapaamme vielä. Nythän he voivat tulla meille yökylään.



Saimme kuin saimmekin kerättyä myös sieniä, vaikka syksyisessä metsässä vierailussa onkin hauskinta hämähäkinseittien läpi käveleminen, ystävien kanssa hupsuilu ja lehtien rapina jalkojen alla.

Illalla jalostin saaliimme piirakaksi. Koska kuusivuotiaamme on päättänyt, ettei pidäkään sienistä, päätin tehdä pienen äidillisen kiertoliikkeen pannulla. Upotin sienet pohjaan ja tuloksena olikin varsin maukas ja tuhti piirakka.

Sieniretken jälkeinen iltapala
Pohja:
300 g ystävien kanssa poimittuja sieniä
5 rkl voita
2 1/2 dl murennettuja voileipäkeksejä

Täyte:
Purjo
Paprika
4 dl Emmental- raastetta
250 g raejuustoa
4 munaa
4 rkl parmesan- juustoa
Cayenne- pippuria
Mustapippuria

Näin se kasataan:
Hienonna sienet. Kuumenna pannussa 3 rkl voita ja paistele sieniä tovi. Murskaa voileipäkeksit ja sekoita sienet kekseihin. Kaada keksiseos vuokaan (esim. 24 cm) ja painele seos tiiviisti pohjaan ja reunoille.

Silppua purjo ja paprika, kuullottele niitä 2 rkl voissa hetki. Sekoita paprikaseokseen puolet juustosta ja kippaa pohjan päälle. Sekoita kipossa raejuusto, munat, parmesan ja mausteet. Kaada vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista 175' 35-40 min. Tarjoa salaatin kanssa, etenkin tomaatti maistuu makoisalta piiraspalan kyljessä.





1 kommentti: