perjantai 4. marraskuuta 2011

Pullapäivä

Tänään leivoimme pojan ja naapurin tytön kanssa sata pellillistä kanelipullia naapureille. Oli muuten homma tuossa leipomisessa. Ei siksi, että pullia tuli oikeasti sata, vaan siksi, että olen pakannut kaiken paitsi sokerin. Piti kaivella muuttolaatikoista kulho, ja kesken taikinan kohoamisen juoksin lähikauppaan kaneliostoksille, sillä sitä ei enää löytynyt.

Meillä on aika ajoin tapana kutsua likka kylään ja leipoa Ennätyspullaa, ja jakaa niitä sitten ympäri taloa kivoille naapureille. Nyt veimme pullaa viimeisen kerran näillä kulmilla, sillä maanantaina siirrymme siivoamaan uutta kotia.

Kaupassa pullahiivaa ostaessani käteeni tarttui meillä niin tuttu ruokatarvike, joka ei herätä normipäivänä juuri minkäänlaisia tuntemuksia. Nyt ihastelimme purkkeja ja erityisesti tämän maidon kohdalla mietimme, miksi tätä katsoessa alkaa tehdä mieli kaakaota?

Miten mukavaa, että näinkin arkiseen tuotteeseen tuodaan jotain extraa. Jotain, joka saa katsomaan ympäristöä vähän tarkemmin.

Designia ennätyspullaan.

 Valion sivuilta voi kurkistella kaikki kahdeksan designtölkkiä tekijöineen. Suunnittelijoina ovat (luonnollisesti?) Eero Aarnio ja Paola Suhonen, mutta myös tuoreempia tekijöitä on onneksi löydetty. Minua viehätti Klaus Haapaniemen maito, josta en kylläkään löytänyt parempaa kuvaa.




Haapaniemellä on muutenkin uskomattoman kiinnostava kuvitustyyli, joka näkyy vaikkapa noissa tyynyissä ja erilaisissa shaaleissa.


www.klaush.com




Lisää Klaus Haapaniemen mielikuvituksellisia töitä löytyy vaikkapa täältä, josta nappasin muutaman:









2 kommenttia:

  1. Klaus Haapaniemi on ollut minun (ja M:n) suosikki! Yksi pieni sisustustarra koristaa vessanovea ja sitten on tietty tätä Taikaa..

    t.e

    VastaaPoista
  2. Haapaniemellä on kyllä suomalaiseksi aika runsas tyyli. Minä pidän yleensä aika minimalistisesta kuvamaailmasta, mutta hänen työnsä kolahtavat kyllä. Taika on myös kaunis sarja.

    Terveisiä teidän kotiin!

    VastaaPoista