torstai 8. maaliskuuta 2012

Vihreä kevät

Vihdoinkin talven harmaus on taittunut ja silmät täyttyvät valosta.

Valkoiset seinät ovat siistit ja hillityt, mutta pakko myöntää, että ehkä liian helpot ja tylsät. Valon lisääntyessä seinät alkavat näyttää todella valjuilta, joten nyppäsimme puusta pari lehteä ja marssimme maalikauppaan. Vertailimme lehden sävyjä maalikaupan sävyihin ja löysimme mieleisen. Makuuhuoneesta tulee vihreä. On muuten viehättävää huomata, miten vanhaa taloa asuessa joutuu katsomaan omia värimieltymyksiä uudesta näkökulmasta. Vaikka kuinka haluaisin maalata kaiken valkoiseksi ja täyttää kodin modernilla designilla, minun täytyy kunnioittaa talon ikää ja arkkitehtuuria, ainakin tiettyyn pisteeseen asti. Toki talossa asuu nykyaikainen perhe, joten joitakin kompromisseja joutuu talovanhuskin tekemään.

Maalaaminen on helppo tapa muuttaa sisustusta. Mitähän keksin tähän ensi keväänä?


Epäröimme pitkään, viitsimmekö repiä makuuhuoneen pienen oviaukon suuremmaksi ja laittaa kirpparilta löytyneet ovet makuuhuoneen ja olohuoneen väliin. Onneksi päätimme niin tehdä, koska seinää purkaessa huomasimme, että juuri siinä kohtaa oli joskus ollut saman kokoinen oviaukko. Emme siis tehneet väärin taloa kohtaan. Oviaukon suurennus mahdollisti myös sen, että voimme vähentää kynnyksiä talossamme.

Oven laittaminen on vielä vaiheessa, maali, listat ja viimeistely puuttuvat, mutta vähitellen makuuhuone saa hymyillä aamuauringon loisteessa.


Pian, ihan pian pääsen maalaamaan lattioita. Siitä tulee juhlaa.


2 kommenttia:

  1. Noi ovet näyttää hienolta! Vautsivau. Ootte te kyllä näppäriä.
    Ja mahtavaa, että blogi päivittyy taas! Jei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenny! En vieläkään laita kuvaa lopputuloksesta, koska laitamme lattialistat vasta kun olemme saaneet lattiat maalattua. Seinät on jo saatu valmiiksi.

      Olisi kiva päivittää blogia useamminkin, mutta minulla ei ole kunnon kameraa (kauheita iPhonekuvia), joten into laskee sen vuoksi. Olisi ihana ottaa omasta kodista kauniita kuvia. Nytkin kuvasin ammeenmaalausprojektin vaihe vaiheelta (DIY - mielessä), mutta kuvat on todella keltaisia ja sumeita.
      Pitänee alkaa miettiä tuota valokuvaharrastusta ja kameran hankintaa.

      Poista